Twente Beweegt is een regionaal initiatief dat, met beweging als leidraad, actief werkt aan de gezondheid van mensen in kwetsbare posities. Op dit moment zijn dat voornamelijk mensen met fysieke- en/of verstandelijke beperkingen, mensen met complex gedrag en mensen met (ernstig) overgewicht. Individuen uit deze groepen hebben niet zelden te maken met sociaal-emotionele problematiek en financiële krapte.

Met betrokkenheid, deskundigheid en creativiteit zetten wij sporters in hun kracht. Zonder onze gewaardeerde vrijwilligers en zonder de externe financiering vanuit onze loyale donateurs en sponsoren zou Twente Beweegt het betekenisvolle werk niet kunnen uitvoeren.

Plezier

→ Wij zien (sport)plezier als vereiste voor duurzame resultaten!

Om een gezondere leefstijl ook zonder personal coach te kunnen handhaven, is (sport)plezier van groot belang. Wij gaan graag de uitdaging met cliënten aan om dat plezier te (her)beleven en te behouden.

Gezondheid

→ Een gezond mens is veel meer dan een gezonde fysiek!

Een ongezonde fysiek is regelmatig het gevolg van een ongezonde geest. Twente Beweegt ziet sport als belangrijk middel om de geest te versterken & daarnaast stressreductie te bewerkstelligen. Een goed uur focussen op het hier & nu. Ontspanning door inspanning!

Een stoorzender bij het verkrijgen/behouden van een gezond lichaam zijn blessures. Twente Beweegt heeft blessurepreventie dan ook hoog in het vaandel staan. Doorlopend zijn wij bezig met het analyseren van de fysieke- en mentale belastbaarheid van cliënten. Ook hebben we ruim oog voor het aanleren/verbeteren/perfectioneren van basis beweegpatronen. Op die manier zorgen wij er voor dat het sporten zo verantwoord mogelijk blijft.

Twente Beweegt heeft samenwerkingen lopen met verschillende specialisten. Gezamenlijk blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport, voeding en herstel. Ons streven is om te blijven leren. Deels door theorie, maar ook zeker door ervaring.

Resultaat

→ Resultaten creëren en resultaten behouden zijn twee andere werelden!

Met onze deskundige en persoonlijke aanpak durven wij in de eerste plaats resultaten te garanderen. Om die resultaten ook te behouden, geven wij cliënten zoveel mogelijk sturing in de gewenste richting. Wij informeren, adviseren en corrigeren daar waar nodig. Langzaam maar zeker zal de cliënt het stuur zelf vast gaan pakken, totdat een gezondere leefstijl de gewoonte is geworden.