De initiator en penningmeester van Stichting Twente Beweegt is Ivar Hoekema. Hij is 27 jaar en geboren en getogen in Borne. Het thema sport staat centraal in zijn leven.

Ongeveer 9 jaar geleden begon hij intensief met fitness, bootcamps, hardlopen en zwemmen. Zijn doel was om zo fit mogelijk te worden voor een nieuw avontuur na zijn studie Bedrijfseconomie. Hij besloot te gaan voor een opleiding bij het Korps Commandotroepen. Na de selectiedagen en keuringen begon hij met de vooropleiding, maar door privéomstandigheden staakte hij het avontuur vroegtijdig.

Hij bleef dicht bij zijn passie en richtte een sportbedrijf op: Borne Beweegt. In de opbouw van dat sportbedrijf kwam hij erachter dat er relatief weinig geschikt aanbod is (dat de doelgroep bereikt) voor kwetsbare mensen in de regio Twente.

 

Emma Weustink

De voorzitter van Stichting Twente Beweegt is Emma Weustink. Ze is 24 jaar en geboren en getogen in Denekamp. Ook bij Emma staat sport centraal in haar leven.

Ongeveer 12 jaar lang heeft ze op hoog niveau gezwommen. Vier jaar geleden is ze gaan sporten in een sportschool in Oldenzaal, waar ze nu bijna elke dag te vinden is. In die sportschool is ze ook begonnen met het verzorgen van trainingen. Daarnaast is ze grafisch vormgever en een startende ondernemer met haar bedrijf Emma Beweegt.

De energie, de kracht en de passie die Emma zelf uit het sporten haalt, wil ze graag meegeven aan mensen voor wie sporten minder vanzelfsprekend is.

Joris Pasop

De secretaris van Stichting Twente Beweegt is Joris Pasop. Hij is 29 jaar en geboren en getogen in Wierden. Ook bij Joris staat sport centraal in zijn leven.

In zijn jeugd deed hij vooral aan basketbal, wielrennen, mountainbiken en hardlopen. Zo’n 8 jaar geleden is hij fitness serieus gaan oppakken. Zijn focus ligt daarbij voornamelijk op krachttraining (powerlifting).

Na het afronden van de bachelor van de studie Sociale Geografie, Planologie en Milieukunde besloot Joris om geen werk te zoeken in dat veld. Het doel werd daarentegen om van zijn passie voor sport zijn werk te maken.