Ivar Hoekema

De initiator en penningmeester van Stichting Twente Beweegt is Ivar Hoekema. Hij is 28 jaar en geboren en getogen in Borne. Het thema sport staat centraal in zijn leven.

Ongeveer 9 jaar geleden begon hij intensief met fitness, bootcamps, hardlopen en zwemmen. Zijn doel was om zo fit mogelijk te worden voor een nieuw avontuur na zijn studie Bedrijfseconomie. Hij besloot te gaan voor een opleiding bij het Korps Commandotroepen. Na de selectiedagen en keuringen begon hij met de vooropleiding, maar door privéomstandigheden staakte hij het avontuur vroegtijdig.

Hij bleef dicht bij zijn passie en richtte een sportbedrijf op. Tijdens de opbouw van dat sportbedrijf kwam hij erachter dat er relatief weinig geschikt aanbod is (dat de doelgroep bereikt) voor mensen in kwetsbare posities.

Joris Pasop

De secretaris van Stichting Twente Beweegt is Joris Pasop. Hij is 30 jaar en geboren en getogen in Wierden. Ook bij Joris staat sport centraal in zijn leven.

In zijn jeugd deed hij vooral aan basketbal, wielrennen, mountainbiken en hardlopen. Zo’n 8 jaar geleden is hij fitness serieus gaan oppakken. Zijn focus ligt daarbij voornamelijk op krachttraining (powerlifting).

Na het afronden van de bachelor van de studie Sociale Geografie, Planologie en Milieukunde besloot Joris om geen werk te zoeken in dat veld. Het doel werd daarentegen om van zijn passie voor sport zijn werk te maken. Wat het werk van Joris zo mooi maakt? Betekenisvol kunnen zijn door kwaliteit van leven toe te voegen.

Emma Weustink

De voorzitter van Stichting Twente Beweegt is Emma Weustink. Ze is 24 jaar en geboren en getogen in Denekamp. Ook bij Emma staat sport centraal in haar leven.

Ongeveer 12 jaar lang heeft ze op hoog niveau gezwommen. Vijf jaar geleden is ze begonnen met sporten in een sportschool in Oldenzaal. Daar was ze tot voor kort elke dag te vinden. Als sporter, maar ook als trainer. Momenteel is Emma volop bezig met haar bedrijf ‘Emma Beweegt’ en werkt ze daarnaast nog drie dagen in de week als grafisch vormgever.

De energie, de kracht en de passie die Emma zelf uit het sporten haalt, wil ze graag meegeven aan mensen voor wie sporten minder vanzelfsprekend is.